Русалки справжні

Русалка 1.jpg (341 KB)

Такі істоти лояльні до людини і часто виручають під час важких випробувань. Морським мандрівникам вони вказують вірну дорогу та допомагають кораблям обходити рифи та скелі. Самотніх рибалок, що заблукали в морській безодні хвиль – виносять на берег.

Зрозуміло, не можна приймати всі вигадки та здогади за істину, але частка правди в них, гадаємо існує.

Саме на основі таких фактів сучасні наукові корифеї дають можливість кожному прийняти своє індивідуальне ставлення до русалок, вірити цьому диву природи або категорично його відкидати. найменше їх суперечки турбують дітлахів. Адже для маленької дівчинки русалка була, є і буде. Вона – її улюблений казковий персонаж. Вірити в чудеса і диво дівчинці немає права заборонити жоден доктор наук із найвищим науковим ступенем. Ні він, не професор, рятує її казкових друзів, саме русалка приходить на допомогу. Навряд чи потрібно дитині доводити іншу точку зору.

Дівчинці належить з раннього дитинства вчитися бути дбайливою та ніжною, справедливою та милосердною.  У цьому багато в чому допомагають легенди та казки про русалок. Їхні героїні - справжні чарівниці, чуйні і дбайливі, що мають сильний характер, водночас веселі та заповзятливі, здатні на пожертвування в ім"я друзів і кохання. . До того ж будь-яка русалка – просто чудова спортсменка, адже вона плаває не гірше за дельфінів в океані, до того ж може жити не тільки під водою, а й на суші.

На такому прикладі легко виховати у маленької дівчинки любов до заняття плаванням, прищепити спортивне загартування, навчити правильно дихати і забезпечити їй, за рахунок вміння триматися на воді, прекрасну поставу. Ніякий дитячий сколіоз їй не страшний.

Одна маленька дівчинка боялася води, її батьки перепробували багато способів позбавити дитину такого страху, але всі спроби виявилися марними. А порятунком у такому разі стала дуже банальна річ. Батьки просто не бачили причинно-наслідкового зв"язку між страхом та реальними бажаннями дівчинки.  Вони купили їй кілька морських іграшок, наповнили дитячий басейн водою і, опустивши в нього її іграшки, запропонували дівчинці рятувати її ляльок, що затонули. Сталося диво. Доброта та справжня дружба перемогла страх і маленька рятівниця поринала безстрашно під воду, щоб урятувати своїх друзів. Далі її не лякала ні велика вода, ні перепони. Вона попросила купити їй костюм русалки у вигляді акуратного своєрідного хвоста (його можна придбати в інтернет магазині happyocean.com.ua) і згодом дівчинка самостійно навчилася триматися на воді та плавати.

Такі чудові історії не рідкість. Багато батьків прищеплюють дівчатам любов до плавання саме в такий спосіб. Це сучасно і просто.

Справжня русалка – вірний друг та захисник. Вона не залишить у біді своїх друзів і завжди докладе всіх зусиль, щоб максимально допомогти друзям або знайомим, що потрапили в біду. Вона не вимагає замість багатств і коштовностей. Тому на таких прикладах сучасні дівчатка виростають добрими, небайдужими до чужого горя і ніколи не пройдуть повз стражденного, не надавши йому посильної допомоги. Хіба це не є незаперечним фактом, який має примирити тих, хто досі сперечається про існування справжніх русалок насправді.

Нехай вони живуть, радують і рятують світ. На їхніх прикладах зросло жодне покоління. Не варто приписувати русалкам підступність і віроломство, за це вони віддячать людству своєю турботою. Врятують нашу планету від катаклізмів і вчасно попередять людей про небезпеку.

Залишається справа за малим. Нам потрібно самим змінитись і перестати вбивати свою планету, подбати про наслідки можливої екологічної катастрофи. Щоб цього не трапилося, потрібно правильно виховати підростаюче покоління в коханні та турботі про навколишнє середовище, яке візьме на себе місію «Берегінь планети» і врятує всіх, як русалки в легендах та мультфільмах рятують всесвіт, або жертвують собою в ім"я добра та світу.