Як зняти свій серіал про русалок

aas.jpg (240 KB)

Вважаємо, що дуже багато людей мають бажання знімати серіали, особливо сучасна молодь. Нові технології дозволяють сьогодні зробити пробні серіали навіть у домашніх умовах. Все що для цього потрібно:

  • звичайна відеокамера з гарною роздільною здатністю (якщо вам не байдужа якість вашого відео)
  • штатив для вашої камери
  • людина, яка стане оператором і здійснюватиме безпосередньо процес відеозйомки
  • хвіст русалки
  • допоміжні елементи декору костюма русалки (гребні, діадема, сумочки, намисто, браслети тощо) )
  • антураж (морський берег або будь-яка водна гладь)
  • буде чудово, якщо у вас є камера для підводних зйомок

 

Запросіть до моменту зйомок якнайбільше своїх подруг, якщо у них є хвіст русалки – розкішно, вони стануть героями вашого відеофільму. Чим більше ви зберете прикрас, черепашок, медальйонів, тим яскравішими будуть образи русалок. В результаті фільм вийде яскравим та видовищним. Якщо знімати фільм ви будете біля бігу моря, то заздалегідь слід знайти затишне містечко, тому що у кожного героя будуть свої діалоги і заглушувати їх сторонніми звуками не можна.

Потрібен комп"ютер із програмою для редагування відео файлів. Це важливо.  У процесі зйомок будуть неякісні моменти, форс – ndash; мажорні обставини, різного роду перешкоди та неточності. Все це потрібно буде за допомогою комп"ютерної програми відредагувати та зачистити.

Отже, оператор готовий, русалки готові, грим, прикраси та антураж забезпечені – що ж далі?

Потрібен сценарій. Ви повинні продумати назву для свого фільму, сюжетну лінію, вирішити, де саме проходитимуть зйомки. Складаючи сюжетний план, продумайте, скільки серій буде у фільмі. Якщо все це в голові уклалося – можна приступати до складання плану для кожної окремої серії та знімати в порядку задуму автора.

У ході підготовчих репетицій обговоріть усі ролі та персонажі, продумайте інтонацію кожного героя. Текст потрібно не читати папером, а знати напам"ять. Нюанси роботи героїв хоч і не викликають особливих труднощів, але все ж таки краще кілька разів відрепетирувати кожен епізод і лише потім знімати.

У сценарії має бути зав"язка перед кожною новою серією. Глядача сюжет має захоплювати. Нехай наприкінці чергової серії буде присутня інтрига, що викликає у глядачів бажання побачити продовження фільму.

У силу того, що основний акцент фільму буде спрямований на русалок, їх пригоди в житті, то не зайвими будуть сцени, яких русалки плавають у воді, потім перетворюються на пересічних людей і навпаки. Тому хвіст русалки повинен бути завжди в готовому стані в зоні досяжності, щоб русалка не чекала, доки його хтось піднесе, прикрасить стразами, перловою ниткою. Для таких цілей краще покликати подругу з масовки, яка візьме на себе відповідальну місію підготовки декорацій, гриму, костюмів тощо. А в головній ролі ви можете зніматися самі, якщо всі підготовчі роботи будуть успішно освоєні – зробити це не складно.  Якщо у всіх подруг є хвіст русалки, то фільм буде набагато яскравішим і сюжетну лінію можна розвивати набагато більш інтригуюче для глядача. Під час репетицій ретельно редагуйте діалоги головних героїв, дивіться з боку, як виглядають персонажі. Діалоги не повинні бути млявими, нецікавими, нудними, інакше глядач не витрачатиме час на такий серіал. Продумайте якомога ефектніше сцени перетворення русалок на звичайних людей і назад. Чим привабливіше буде це показано у фільмі, тим більшу аудиторію він збиратиме навколо себе.

Створіть на YOUTUBE свій канал та розміщуйте там чергову відредаговану серію. Розсилайте відео файли своїм подругам, які грають у фільмі. Всім знайомим можете надіслати посилання на своє відео і попросити їх, щоб після перегляду вони залишали свій коментар і лайки. У коментарях, можливо, ви почерпнете для себе корисні поради для майбутніх зйомок. Досвід – велика річ, вона приходить з часом. Працюйте над собою, читайте корисну інформацію в інтернеті, перегляньте різні відео про русалок, подумайте, як можна розвинути сюжетну лінію у фільмі. Уважно редагуйте відзнятий матеріал, краще кілька разів перезняти невдалий кадр, ніж потім читати зауваження глядачів. Вони пропонуватимуть нові сюжети.  Головне – почати працювати та отримувати від цього задоволення. Знімати для русалок, про підводний світ, перетворення головних героїв – ndash; дуже захоплюючий та інтригуючий процес. Він розвиває уяву, сприяє набуттю нових знань та навичок. Завдяки таким цікавим зйомкам ви знайдете нових друзів і шанувальників і станете згодом знімати не тільки про русалок, а можливо напишете захоплюючий сценарій для великого кіно для мешканців світового океану. допомагати.